1 Ağustos 2010 Pazar

EDEBİYAT MECLİSİ ÖNERİYOR: ŞİİRKOLİK

İnternet dünyası kendisini kabul ettirdiğinden beri özellikle yazınla ilgili edebi ürünlerin insanların önüne gelebilmesi kolaylaştı. İnternetin bu kolaylığı sunması büyük bir karmaşayı da beraberinde getirdi. Şiir, öykü, deneme gibi türlerde eser veren, içlerinde sanata dair kıpırtılar hisseden herkes internetin de yardımıyla ürünlerini görücüye çıkarmaya çalışıyor. Başarılı olunabildiği ise tartışma konusu. Ürünleri insanların kolaylıkla ulaşabileceği şekilde istifleyen sanal ortam; dergilerin o büyülü kokusunu taşımıyor ne yazık ki. Tabii öyle ya da böyle dergilerin seçiciliğini ve kalitesini de.

Böyle bir internet eleştirisinin ardından, bu sanal çöplüğe ben de en nadide parçalarımı bırakmak ve onlar o karmaşanın içinde parlasın istiyorum diyorsanız; kaliteli bir adres önerebiliriz sizler için: www.siirkolik.com Bu siteye kolaylıkla üye olabiliyor ve eserlerinizi yayımlayabiliyorsunuz. Aslına bakarsanız sadece eser yayımlamak için değil eserlerinizi kataloglayabilmeniz de bir mümkün bu platformda. Tabii eserlerinizin görücüye çıkıyor olması da güzel bir yanı. Günün hemen her saati yüzlerce çevrimiçi üyesi ile paylaşımlarınızı değerlendirme fırsatı bulabiliyorsunuz. Amatör çerçevede eğlenceli, güzel vakit geçirebileceğiniz bir platform "şiirkolik". Sanal alemin en eski şiir platformu olduklarını da iddia ediyorlar. Bu alanda en büyük portal bildiğimiz kadarıyla antoloji.com Buna rağmen şiirkolik çok iyi bir alternatif olarak göze çarpıyor.

Evet, kendini sanal alemde sınamaya kararlı şair ve yazar adaylarımıza "şiirkolik" sitesini öneriyoruz.

Sevgiyle

2 yorum:

  1. şiirlerde seçici olsalar belki daha hoş biryer olabilrdi diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. vallahi seçici kurulu tanımıyorum şiir hakkındaki yetkinliklerini de bilmiyorum ancak günün şiiri olarak şiirler çok da kötü olmuyor. Ama yine de birkaç insan seçiyor tabii şiirleri, bilgi birikimi zevkler, renkler etkili oluyor. Dolayısıyla beğenilmiyor da olabilirler. Zor bir iş bu tip seçimleri yapmak. Yine de yararlı bir site olarak düşünüyorum

    YanıtlaSil