6 Eylül 2011 Salı

TELEFON VE ÖMER BAYRAMOĞLU

Yine bir Ömer Bayramoğlu şarkısı ve yine ben büyük bir keyif duyarak sizlere buluşturuyorum onun şarkılarını. Ömer Bayramoğlu, sanırım müzik piyasasında adını çok geç duyurabilmiş kendi halinde bir sanatçı. Zararından neresinden dönersek kar diyoruz ve onun güzel besteleriyle buluştuğumuz için şükrediyoruz.

Aslına bakarsanız ben adını bazı albümlerin içeriğinde görüyordum. Son olarak 2005 Hatırla(Yaşar) albümünde Hatırla parçasının altında imzası vardı, hep kendisini merak ediyordum.

Albümü 90'lı yılların ortasında piyasada olsaydı eminim benzer işlere imza atan arkadaşlarının önünde olacaktı Bayramoğlu. Özetle Akdeniz müziği diye adlandırabileceğimiz gitarın o güzel tınısını her şarkıda hissettiğimiz, lirik sözlerle besteleri daha da can yakan bir türün temsilcisi bu değerli sanatçı. 1970 Ankara doğumlu ve 90'larda dinlediğiniz pek çok şarkının ve albümün mutlaka bir yerlerine kendi imzasını atabilmiş bir insan kendisi. Buna rağmen kader onu karşımıza 2008'den sonra "Biz Önemliyiz" gibi harikulade bir albümle çıkardı. Müzik piyasasının "bakkal" şarkılara teslim edildiği şu günlerde birkaç sanatçıyla beraber kulaklarımızın pasını silebilmiştir Ömer Bayramoğlu.

Başta da belirttiğim gibi tek şanssızlığı kaset satışlarının revaçta olduğu yıllarda piyasada kendini gösterememesidir. Onu bilmem ama ben durumdan pek de hoşnutsuz değilim.Kendi adıma herkesin sevgilisi olmuş sanatçılardansa özel kişiler tarafından bilinen daha az popüler sanatçıları kendime yakın hissediyorum.

Şarkılarını bu blogdan hep benim sesimle dinlediniz ve şu sanatçının sesinden dinleyelim artık şarkılarını çekil aradan eeyore diyorsanız :) alın size legal bir link, bol bol dinleyin, albümün tiryakisi olacaksınız...http://www.ttnetmuzik.com.tr/#album-Biz_Onemliyiz-19325



Söz Müzik: Ömer Bayramoğlu Yorum: eeyore




Senin dizinde
Aşkın dilinde
Ne olur bir kez olsun
Aşkıma cevap ver
İçimde bir deniz
İçinde ikimiz
Ne olur bir kez olsun
Aşkıma cevap ver

Canım dersen
Canımda sen
kanımda akmayan anlarda yine sen

Sesin soluğun kesik
Bir şeyler eksik
Yoksa telefon mu kesik aramıyorsun

Havalar karlı kesin
Yollar bağlı kesin
Bu mevsim sen gelmiyorsun

Gelmezsen eğer yakama yapışmaz mı bu kadar acı keder...



Bu ne güzel bir şarkıdır. eeyore'nin favorileri:

1-telaşlı
2-ay gece yarısını geçerken
3-yeniden
4-telefon
5-haberi olsun
6-rüzgar


5 yorum:

  1. Başarı bir yere kadar şans da önemli bir faktör!

    YanıtlaSil
  2. @herbirenk

    çok haklısın öyle sanatçılar var ki şansları yardımıyla çok önemli yerlere gelebiliyorlar. Ömer Bayramoğlu'nun da zamanla daha çok tanınacağına ve nitelikli bir izleyici kitlesine sahip olacağına inanıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Hiç te bir yere gelmesi gerekmeyen, degmeyen insanlar nerelere gelirken, kenarda kalmış bir sürü deger göz ardı ediliyor.

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle aslı.

    ne adamlar halkın gönlünde. ama bu bir gerçek yüzyıllar boyu kaliteli işler yapmış pek çok sanatçı halka ulaşamamış ve çok sonraları değerleri anlaşılmış. bu garip bir durum değil olağan süreç :)

    ömer bayramoğlu da benzer bir örnek. ama ismail yk gibi olacağına böyle olsun daha iyi :)

    YanıtlaSil
  5. İsmail YK uç bir örnek ama :) bütün dünyada böyle bu işler, nedenini hiç anlamasamda böyle. Normalde yanımızdan geçip gitse farketmeyecegimiz insanlar, bir anda idol haline getiriliyor. Gerçekten garip :)

    YanıtlaSil