13 Ağustos 2011 Cumartesi

El Secreto de Sus Ojos \ Gözlerindeki Sır - FİLM ÖNERİSİ


Bu sıcak günlerde sonuna kadar nefesinizi tutarak izlemek istediğiniz bir film arıyorsanız,kesinlikle doğru adrestesiniz keza ben de sizler gibi gecemi hoş eyleyecek bir film önerisi aramış ve umduğumu yakın bir lise arkadaşımdan bulmuştum.

Kabul etmeliyim ki sinema dünyasını bir hayli geriden takip ediyorum öyle ki 2010'da en iyi yabancı film oskarını almış olan bu Arjantin işi başyapıtı yeni izleyebildim.

Neyse sadede gelmenin zamanıdır. Benjamin Esposito, Arjantin'de görevini tamamlamış yani emekliye ayrılmış bir savcıdır. İşi bıraktıktan sonra çok sevdiği edebiyat alanında bir eser bırakmak ister. Bir roman yazmaya koyulmuştur. Romanı görevdeyken araştırdığı ve onu derinden etkilemiş bir tecavüz olayıdır. Eski savcı yeni yazar romanına nasıl başlayacağına bir türlü karar veremez ve yardım alabilmek için yıllarca beraber çalıştığı arkadaşlarının yanına döner ve özellikle müdüresi İrene'nin fikirlerini merak eder. Film tahmin edebileceğiniz gibi geçmişe dönüşlerle kendisini gösteriyor ve sizi 1970'lerin Arjantin'ine götürüyor. Film boyunca pek çok konu hakkında hem hayatınızı hem de dünyayı sorgulayacaksınız. Konusu hakkında daha fazla bilgi vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Hani bazı filmler vardır sonuna dek hiçbir şeyi doğru tahmin edemediğinizi anlarsınız. Türkçesiyle "Gözlerindeki Sır" tam da bu açıklamaya uygun bir film. Filmi izlerken güleceğiniz pek çok sahne de var. Özellikle B.Esposito'nun yardımcısı sizi kahkahalara boğacak.

Evet, sanırım filmi izledikten sonra kulaklarım uzun süre çınlayacak, kötü sözler işitmeyeceğimi umuyorum. Keyifli seyirler!!!

21 yorum:

  1. ben de daha 1 hafta önce izledim,çok güzel bir tesadüf oldu görünce :D çok beğendim filmi, bir sürü konuyu içinde barındırıyordu. biraz bana primal fear' ı hatırlattı. mutlaka izlenmeli dediğin gibi.

    YanıtlaSil
  2. aynen mathilda ben de çok etkilendim bu filmden. güzel kurgulanmış.

    YanıtlaSil
  3. listeme aldim .. merak ettim dogrusu ..

    YanıtlaSil
  4. öyle böyle bir film değil Lo-La. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi. Hani bazı filmler vardır nefesini tutarak izlersin, öyleydi. tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. simdi daha bir istahlandim zira bu donem saglam bir escapism'e ihtiyacim var.

    tavsiyen icin tesekkur ederim..

    YanıtlaSil
  6. rica ederim ben de yakın arkadaşıma teşekkür ettim bu film için. zaten tavsiye usulü en iyisi. bu arada escapism nedir ? cahilliğimi bağışla

    YanıtlaSil
  7. est efendim !!

    evet, tavsiye usulu daha iyi oluyor, bunu bende seviyorum ..
    bir nevi (anlikta olsa) realiteden kacmak ..

    YanıtlaSil
  8. anladım, teşekkür ederim.

    haklısın filmler ve kitaplar şu zalim dünyadan kaçmak için bire bir.

    YanıtlaSil
  9. bu arada blogunuz cok begendim .. nasil olur da ben bunu daha once gormedim !

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler, pek meşhur bir blog değildir, ondan görmemişsinizdir.

    yazıyoruz işte kendi halimizde 2009'dan beri :)

    YanıtlaSil
  11. guzel yaziyorsunuz ..

    hos bende 2008 den beri yaziyorum .. biraz incognito yazmak en iyisi : )

    YanıtlaSil
  12. düşünceniz için teşekkürler.

    evet, aslında amacım bu bilgi çöplüğüne yararlı bir şeyler bırakabilmek. 2009'dan bu yana beni heyecanlandıran, etkileyen pek çok şey yazdım, bazen insanların işine yarıyor ve teşekkür ediyorlar, onun keyfi başka :)

    bu arada ekledim blogunuzu seçilenlerime. takipteyim. görüşmek dileğiyle!!

    YanıtlaSil
  13. aynen efendim ..

    asil ben size tesekkur ederim : )

    YanıtlaSil
  14. Biraz daha uğraşsam kendimi bir film canavarı ilan edicem..ama nasılsa bunu izlememişim..listeme alıyorum..uzun kış geceleri için..

    YanıtlaSil
  15. valla crazy ülkemizde pek meşhur olamamış bir film olduğu için belki dikkatten kaçmış ama amerikan sinemasından tiksinmiş biri olarak arjantililere gıpta ile baktım. adamlar bu işi çözmüş...

    YanıtlaSil
  16. başta biraz sıkıldım ama sonunu seyredince evet kesinlikle baş yapıt olduğuna karar verdim:) güzel bir film:)

    YanıtlaSil
  17. sıkıcı gibi başlayıp sonradan vuran filmlere bayılıyorum:D

    YanıtlaSil
  18. 1,5 yıldır film arşivime girip girip birşey bulamayıp çıkıyordum. bu film de vardı ve ben korku filmisanıp bakmadım şimdiye kadar :D tavsiye için teşekkürler..izledim, beğendim. imdb 8.3 vermiş, benden de helalinden bir 7.3 :)

    YanıtlaSil
  19. DEZ

    Güzel bir film izlemene vesile olmuşsam ne mutlu bana :)

    Saygılar!

    YanıtlaSil
  20. İzlemedim hemen listeye aldım :) çok tskler..

    YanıtlaSil
  21. keyifli bir seyir olacağına emin olabilirsin

    YanıtlaSil