24 Nisan 2010 Cumartesi

THE PASIFIC


The Pasific adlı diziyi merakla bekliyordum. Güzel bir dizi gerçekten. İlk üç bölümünü internetten takip ettim. Klasik II. Dünya Savaşı hikayesi. Tabii Amerikan sunumu, çarpıcı efektler vb. Buraya kadar her şey normaldi benim için. Keza Er Ryan'ı Kurtarmak filmini izleyen biri gibi dizinin sonunda yürü be Amerika, hepimiz denizcileriz falan diyerek bağırmak geliyor insanın içinden. Bu anlamda bu tarz filmlerde Amerikan sinema sektörü istediğini çok güzel sunuyor izleyiciye. Neredeyse II. Dünya Savaşında sütten çıkmış ak kaşıklar kendileri. Öyle masumlar ki.

Neyse bu duruma alışkınız. Filmin üçüncü bölümünde canımı sıkan bir şey oldu ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu bölümde dizinin başroller oyuncusu Avustralyada bir yunan kızını seviyor. Ailesiyle tanışıyor. Ailesine burada ne işleri olduğunu soruyor. Annenin cevabı:

-Ben İzmir'liyim. 1922'de Türkler İzmir'i yakıp yıkarak bizi vatanımızdan attı. Buralara geldik.

Evet sizin için bu sahnenin linkini de veriyorum. http://www.diziizle-tr.com/the-pacific-3-bolum-izle.html imajımızı görüyor musunuz? 1922'de İzmir'i biz yakmışız! Yunan ordusu sütten çıkmış ak kaşık yani. Kararı siz verin artık