17 Ağustos 2011 Çarşamba

SOURCE CODE- YAŞAM ŞİFRESİ


Yine bir film önerisi yapmak için işgal ediyorum bu sayfayı. Filmin orijinal adı "Source Code". Türkçeye şöyle çevrilmiş bir yapıt: Yaşam Şifresi

Filmi, konusu hakkında hiçbir fikir sahibi olmadan yani önyargısız izlemeyi amaçladım. Henüz filmi izlemeden kafamda bu da abidik gubidik bir Hollywood yapımıdır sesleri yankılansa da arkadaşımın önerisine uydum ve izledim filmi. 2011 yapımı bu film için tipik Amerikan sineması örneği diyebiliriz ancak daha kötü örneklerine göre oldukça etkileyici olduğunu da itiraf etmeliyiz.

Şahsen beni film boyunca düşündüren hesaplar yaptıran filmlere bayılıyorum. Source Code böyle bir yapım olmuş. Gözlerini bir rüyadan trende seyahat halinde açan kahramanımız Colter-Jake Gyllenhaal-aslında olduğundan farklı bir kişi olduğunun dehşet içinde farkına varır. Karşısındaki bayanın onu farklı bir kişi olarak tanıdığını anlayan Colter için serüven başlamıştır. Colter kendisine ne olduğunu anlamadan tren büyük bir gürültüyle imha olacaktır. Sonrasını filmde soluk soluğa takip edeceksiniz. Bu yüzden bilgi vermemeyi uygun buluyorum.

Jake G. hayranlarına duyrulur.Son yıllarda pek çok filmde başrolü kapan Jake G. bu filmde de iyi bir oyunculuk örneği sergilemiş. Love and Other Drugs filminde oyunculuğuna hayran kaldığım aktör farklı karakterlere bürünüşüyle izleyiciyi etkiliyor.

Filmde güncel bir kavram haline gelen quantum yasası kullanılmış. Eskiden salt zaman makinesi olarak sinemaya yansıyan bu bilimsel olgu artık daha derin temellere dayandırılarak izleyiciye sunuluyor bu da filmlerin daha gerçekçi algılanmasını sağlıyor.

Bugünlerde kafanızı karıştıracak, " Acaba şimdi ne olacak" gibi soruları size sorduracak güzel bir film izlemek istiyorsanız Yaşam Şifresi sizi kesinlikle tatmin edecektir. İyi seyirler...