26 Nisan 2010 Pazartesi

Sosyal Sorumluluk

Bugün İzmir-Balçova'da gencecik yaşlarında hayattan koparılan iki genç kızın yasını tutmaktayım kendimce. Düşünüyorum da bunu yapan nasıl bir insan, nasıl bir soğukkanlılığa sahip. Benim anlayacağım ya da vicdan sahibi insanların anlayabileceği türden olmadığı kesin...

Cinayet işleyebilen, düşüncesizce hareket eden, başkalarına saygı duymayan, kendine saygı duymayan, çevresine karşı sevgisiz insanların çocukluktan itibaren "şefkatten yoksun" ve "eğitilmeden" büyüdüğüne inanırım. İyi bir aile ortamı ya da rahat ve huzurlu bir oyun alanı sunulmamış her çocuk ileride şiddete eğilimi muhtemel bir yetişkindir.

Aslında sosyal sorumluluk bilinciyle, "şefkate muhtaç" çocuklarımızın, gelecekte "iyi bireyler" olmalarını sağlamak biz bilinçli insanların elinde. Yeter ki geleceğimizi en yararlı şekilde planlamanın eğitim yoluyla olacağına inanalım.

Akıllıca kurgulanmış bir gelecek için yapılması gereken en mühim görevlerden biri sosyal sorumluluk projelerine destek vermektir. Yararlı gördüğünüz sosyal sorumluluk projelerine katılmaktan, maddi ya da manevi destek vermekten, arkadaşlarınızı da bu konuda yönlendirmekten kaçınmayınız.

Ben de desteklemekte fayda gördüğüm projeleri sizlere tanıtmak istedim:

Çocuklar Gülsün Diye!

Gülben Ergen'in başlattığı ve iyi yürekli insanlarla beraber yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi, Anadolu'nun uzak şehirlerindeki köylerde okul öncesi eğitimi arttırmak adına anasınıfları kurmayı ve servis araçları almayı amaçlıyor.0-6 yaş arası çocukların okul öncesi eğitimlerine destek vererek, onların gelecekte hayal ettikleri şeyleri yaparak "mutlu" bireyler olmalarına katkıda bulunuyor.

Siz de katkıda bulunmak isterseniz:
Hesap adı: Çocuklar Gülsün Diye
Banka: Garanti Bankası
Şube Kodu:395
TL IBAN NO: TR97 0006 2000 3950 0006 2111 11
EURO IBAN NO: TR54 0006 2000 3950 0009 0111 11
DOLAR IBAN NO: TR27 0006 2000 3950 0009 0111 12

SMS göndererek, Turkcell 1234 Vodafone 2345'e ":)" veya "CGD" yazıp yollayarak 5 TL katkıda bulunabilirsiniz. Yalnızca faturalı hatlar için mümkündür.

Unicef Türkiye Milli Komitesi

Unicef Türkiye Milli Komitesi son zamanlarda "yüz yüze" bir proje gerçekleştiriyor. Yani Unicef adına çalışan gençler sizinle yüz yüze görüşerek "düzenli bağışçı" olmanızı istiyorlar.Şehrin kalabalık yerlerinde onlara rastlamanız mümkün: örneğin İstanbul Ortaköy'de, İzmir Alsancak'ta. Bu duruma şüpheci yaklaşabilirsiniz, ama buna hiç gerek yok. Çünkü Unicef insanlığın gelişmesi adına ihtiyacı olan çocuklara eğitim, sağlık, eşitlik ve koruma hizmeti sağlıyor.Daha ayrıntılı bilgiyi buradan edinebilir ve kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.