24 Eylül 2009 Perşembe

Açılım


Geçmişten bu yana yapılagelenler ve kürt vatandaşlarımızın özellikle doğu bölgelerindeki refah düzeyi, şu sıralar ağızlara pelesenk olan kürt açılımına ne denli açık bilemiyorum.

Geçmişte uygulanan politikalar ile silahını kapanın dağa çıktığı vaziyetlerden işi hep zamana bırakarak bir nebze kurtulduk. Hatta oraları görmüş geçirmiş biri olaraktan o coğrafyada yaşayan insanların da terör konusunda illallah çekmesi ve tek dertlerinin geçim sıkıntısı olması kürt açılımını pek bir anlamsızlaştırıyor. Etnik ayrımdan ziyade “terör” kavramı üzerine yoğunlaşmak ve bunun kaynağı üzerine fikir açılımlarında bulunmak inanın oynayan iktidar için daha olumlu sonuçlar doğurabilir. Bu sıkıntıda, haritalarda görünmeyen ama basbaya var olan Kürdistan’ın parmağının olduğu aşina ve amerikanın çekilmesinden sonra rahat rahat top koşturduğu da bir gerçek. O bölgede ciddi bir yapılanma var ve önlemi alınmaz ise daha vahim sonuçlar doğuracağı kesin.

Senelerdir ezilen ve hak ettiği değeri göremeyen bu halk her şeyi sindirmiş durumda. hatta akp’ye oy verecek kadar da kötü durumda. Bu, her şeyin açık seçik göstergesi ve iktidar partisinin de oy kaygısı güttüğü açık.

Yakın zamandaki alevi açılımını müteakip şimdilerde kürt açılımını görmekteyiz.

Söylenecek pek bir şey yok.


Hakan Karabulut