10 Ekim 2010 Pazar

INDECENT PROPOSAL


Filmi "Ahlaksız Teklif" olarak biliyorsunuz. Pek kötü bir sinema takipçisi değilimdir diye düşünüyorum ancak sanırım en önemli özelliğim kült denebilecek bazı filmleri çok sonra izlemem. 90'lı yılların bu kült filmini bugün izlemiş olmanın buruk mutluluğunu duyuyorum.

Film beni baştan sona kadar rahatsız etti. Rahatsız etti deyince kötü bir film demeye çalıştığımı sanmayın. Bundan önce beni bu kadar rahatsız eden bir başka film 21 Gram'dı. Film boyunca kalbimin sıkıştığını, nefes almakta güçlük çektiğimi hissetmiştim. Aynı şartlarda izledim Ahlaksız Teklif'i.

Demi Moore ve Robert Redford'un mükemmel oyunculukları ve tabii o dönemlerde yeni yeni parlayan Woody Harrelson. Filmi izlemeden önce bu filmde Micheal Douglas'ın oynadığını sanıyordum. Ahlaksızlık deyince nedense aklıma o geliyor:))

Film birbirlerine sırılsıklam aşık genç çiftin maddi darboğaza girmeleri, borçlarını ödeyebilmek için son çare olarak bir kasinoda şanslarını denemeleriyle başlıyor. Sonrasında ahlaksız teklifin faili multimilyarder John Gage(Redford) giriyor devreye ve nefesinizi kesecek dakikalar başlıyor. Filmi izleyenler sürekli empati yaparak film izlemenin ne menem bir şey olduğunu bilir, tahmin ediyorum.

Benim gibi böylesine kült filmleri henüz izlememişlere önerimdir. Indecent Proposal 5 yıldızlık bir film bana kalırsa.

Benim gibi