4 Temmuz 2013 Perşembe

EDEBİYAT MECLİSİ 3. ŞİİR YARIŞMASI


3



Dile kolay, 1. ve 2. yarışmalarımızın üzerinden 2 yıl geçmiş. İlkini 2010'da diğeriniyse 2011'de gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmamızın bu yıl üçüncüsü ile karşınızda olmak büyük bir mutluluk veriyor bizlere.  

Edebiyat Meclisi'ni  beraberce hazırladığımız  arkadaşlarla kafa kafaya vererek bu yıl yarışmayı farklı bir şekilde başlatmaya karar verdik. Bu kez değerlendirmeye alacağımız şiirler bir tema çerçevesinde yazılsın  istedik. Temamızı ise "direnmek" olarak belirledik.

Aslında insan yaşamı bütünüyle bir direnişin üzerine bina edilmiştir bize göre. Daha ilk ana rahmine düştüğümüz gün milyonlarca etkene direnmemiş miydik? Dünyaya gözümüz açtığımızda popomuza vurulan şaplağa, annemizin ah vah içirmeye çalıştığı şuruba direnmedik mi?



 Kimisi için acılara direnmek, kimisi için yalnızlığa direnmek var sanıyoruz. Kimisi bir aşka direnmeye çalışıyor, kimi ise bir zulme. İnsanın her an bir direniş halinde  olduğunu düşündüğümüzden bu kez değerli şairlerimiz bize bu temayla şiirler karalasın istedik. Ismarlama şiir yazılamayacağını en iyi bilenlerden olduğumuzu düşünüyoruz ama bu da şiir okumamaya, şiiri küçümsemeye, önemsizleştirmeye  bir direniş olsun istedik. Hem belki bu vesileyle şiir kataloglarında "direnmek" teması bulunmayan şairlerimize bir şiirle katkıda bulunmuş oluruz dedik.

İlk iki yarışmada olduğu gibi kazanan şairimize sembolik bir hediye vermeyi uygun bulduk. Bu sefer Behçet Necatigil'in Solgun Bir Gül Oluyor Dokununca adlı kendi sesinden şiirlerin yer aldığı albümü hediye etmeyi istiyoruz.  Direnmek temalı şiirlerinizi edebiyatbloglariplatformu@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Şiirlerin son gönderilme tarihi 15 Temmuz 2013 olup elenen şiirler okur oylaması için 17 Temmuz günü Edebiyat Meclisi'nde yayımlanacaktır. 5 Ağustos 2013 tarihinde kazanan şiirimizi ilan edeceğiz. Gelişmeleri Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz. Okur oylaması ile ilgili kuralları da yakında buradan açıklayacağız. 3.sünü düzenlediğimiz bu küçük etkiliğe katılmanız bizleri onurlandıracak, hadi şiirin tabiri caizse can çekiştiği günümüzde bir direniş de şiir için gösterin. Kalın sağlıcakla...

Edebiyat Meclisi Ekibi