1 Aralık 2009 Salı

DÜNYA.......MİNARE..........


Başlığa açık açık yazamadım tabii ;ama bayılırım bu deyime:D Bir hayli müstehcendir ancak bilen bilir manasını. "Hiçbir şey umurunda değil" yerine kullanırız bu deyimi. Şu günlerde bir Avrupa ülkesinde "medeniyetler diyarında" bu deyimin hakkı veriliyor. Şu tarihinde hiçbir savaşın olmadığı, koruma altındaki bankalar başkenti "İsviçre" tabii ki sözünü ettiğim ülke. Bugünlerde hiçbir özgürlük umurlarında olmadan bir korkuyu referanduma sundular Alpliler. Malumunuz minare meselesi.

Olaya ülkemizin %99'unun Müslüman olması yönüyle bakmadım,samimiyetimle ifade ediyorum. Olaya Avrupa ülkelerinin özgürlük kavramına samimiyetleri açısından baktım. Bu minare değil de başka bir kısıtlama da olabilirdi anlayacağınız. Ki aslında Belçika'da yaşayan akrabalarım sayesinde bizlerin kulağına gelmeyen farklı kısıtlamaları da duymuyor değilim.

Görüldüğü üzere kandırmaca iyice ayyuka çıkmıştır. Yıllardan beri reformlar diye direttikleri özgürlük anlayışına zerre kadar inanmayan bir topluluğa dahil olmaya çabalıyoruz aslında. Kriter zamanı hortlayan bir özgürlük anlayışı AB'dekilerinki. Zaten farklısını da beklemiyordum ancak ülkemde milyonlarca insanın bu adamların sahte samimiyetlerine inanması korkutucu. Gördük işte bas bas özgürlükler diye bağıran Avrupa'yı. Ulusal politikalarının önüne hiçbir şeyi geçirmiyorlar. Ballandıra ballandıra anlattıkları özgürlükleri bile. Halbuki ülkemizde benzeri bir durumun yaşandığını düşünebiliyor musunuz? Sanırım müzakereler oracıkta dururdu.

Görünen o ki Avrupa ülkelerinin dünya....... minare........ . Umurlarında olan tek şey huzurları,zenginlikleri. Sanırım daha fazlasını da bekleyemezdik. Şu kapının önünde durmaksa anladığım kadarıyla düzeneğin bizim ülkemizdeki bir parçası. Muhalefeti, hükümeti tek bir ağızda buluşabiliyorlar sadece bu konu için. Ne acı değil mi? Bari kendimize gelip gelecek adına onurlu politikalar üretebilsek.