22 Kasım 2009 Pazar

PAZAR SABAHI KEYFİ


Bu güneşli İzmir gününde can sıkıcı şeylerden bahsetmek istemedim. Bir gazetenin magazin ekindeki araştırma dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istedim.

Birçok yerde kadınlar erkeklerde ne arar gibi araştırmalar yayımlanırdı. Tabii bunun tam tersi de mevcuttur. İşte bu araştırma erkeklerin kadınlarda aradıklarıyla ilgili. Ne düşünürsünüz bilemem, ama araştırmaya göre erkekler kadınlarda şu özellikleri arıyormuş:

SAÇ: Tarama şekli veya saçın uzun ya da kısa oluşu erkekler için önemli değil. Onlar için saçlar yumuşak olmalı ve güzel kokmalı

GÖĞÜS KIVRIMI: Erkekler kadınlardan düğmelerini açmalarını beklemiyor. Vitrine çıkarılanın kadının sahip olduğu hazineye olan güveninin bir ölçüsü sayılıyor.

GÜLÜMSEME: Hakiki bir tebessüm erkeklerin dikkatinden kaçmıyor. Zoraki tebessüm itici bir etki bırakıyor.

TEN: Bronz ten fettan bir hava katıyorsa erkekler buna bayılıyor
.

Şu bir gerçek ki insan olarak dürtülerimizin esiriyiz. Ne kadar " Karaktere önem veriyorum.Dış görünüş yani fiziki özellikler beni bağlamıyor."dense de doğamız gereği karşı cinsten birtakım beklentilerimiz oluyor. Bunları yok sayamayız sanırım. Bu araştırmaların da ne kadar bilimsel olduğu şüpheli tabii. Yukarıdaki araştırmada dikkatimi çeken hakiki bir tebessüm meselesi oldu. Sanırım bu beklenti kadınlarda ve erkeklerde ortak. İçten bir gülümseyiş birçok şeyin başlangıcı olabiliyor. Diğer unsurlar sahici bir gülümsemenin ardında perdelenebiliyor, olumsuzluklar görmezden gelinebiliyor.