8 Ağustos 2011 Pazartesi

BENİM HÜZÜNLÜ OROSPULARIM - GABRİEL GARCİA MARQUEZ


Yüz Yılık Yalnızlık pek çok edebiyat eleştirmeni tarafından son yüzyılın en iyi romanı olarak adlandırılıyor. Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in bir başka etkileyici romanı kesinlikle Benim Hüzünlü Orospularım.(BHO)

BHO'yu okuyanlar bilir, oldukça ince bir roman olmasına rağmen ilginç konusu ve kurgusu ile bitmesin diye dua ettiğiniz;ancak yazarın kısa kestiğini düşündüğünüz bir başyapıt bu roman. Bu anlamda ben okumaya üşeniyorum uzun, hacimli eserleri diyenler için harika bir alternatif bu öyküden bozma kitap.

Aşk; roman türünün belki de yüzde 80'ine yüzde 90'ına öyle ya da böyle girmiş, çoğunda kitaba hakim olmuş bir tema. Bu pencereden baktığınızda aşkla ilgili yeni ne okuyabilirim ki diyenlerinizi duyabiliyorum:

"Gençlik yıllarında uzun soluklu ilişkiler yerine para karşılığında fahişelerle yatmayı ve bunu hayat tarzı haline getirmeyi kafaya koymuş bir gazetecinin ilginç öyküsünü okuyacaksınız BHO'da. Yazarımız 90 yaşına bastığı günde yıllar boyunca kapısını aşındırdığı genelevin patroniçesinden çılgınca bir şey isteyecek ve 90 yaşına bastığı ilk saatlerde hayatının değiştiğini iliklerine kadar hissedecektir. Siz ondaki bu değişimle belki de bedenin duygular söz konusu olduğunda bir hiç olduğunu anlayacaksınız."

90 yaşına basmış bir insanın pek çok işlevi rahatlıkla yerine getiremeyen, ona zorluklar çıkaran pörsümüş vücudunda pır pır eden o genç yüreğinin nelere kadir olduğunu bizzat yaşamak ve o yaşlara geldiğinizde ayna önünde kendinizi hayal etmek istiyorsanız, hemen bu küçücük kitabı edinin ve bir çırpıda okuyun. Hani sıcak yaz günlerinde bir bardak soğuk suyun yetmediği anlardaki gibi hissedeceksiniz, bir bardak daha, bir bardak daha...

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.