14 Ocak 2010 Perşembe

KIRILMAK


Neden? Neden en yakınımızdaki insanlara, canımız bildiklerimize, bizim için değeri paha biçilmez olanlara daha hoyrat davranırız?

Dikkat edin bakın, bir başkasına kolay kolay söyleyemeyeceğimiz ağır sözleri yakınlarımıza patavatsızca öyle bir söylüyoruz ki karşımızdakinin o an hissettikleri hiç de önem arz etmiyor. Annenize, babanıza olan tavırlarınıza bir göz atın. Bir de iş yerindeki bir arkadaşınıza karşı davranışlarınıza. Canınız bildiklerimize, -bu kardeşiniz de olabiliyor, sevgiliniz de- daha bir kontrolsüz hareketler ediyoruz. Kırılırlar mı diye hiç düşünmeden lafımızı esirgemiyoruz. Belki de samimiyetin bir ürünü bu ;ancak kabul etmeliyiz ki ilişki kurarken çok hassas olunması gereken bir kategoride olan bu insanları üzmek son yapacağımız iş olmalı. Dürtülerimizle hareket etmemeli, onları önemsediğimizi belli etmeliyiz sanırım. Onlardan bir tane daha olmuyor çünkü!

4 yorum:

  1. Efendim, merhabalar: Çok güzel bir konuya değinmişiniz ve de çok güzel anlatmışınız. Etkilendim. Ben de hep kendi kendime bunu söylenirdim. Çok yakınımıza düşmanımız gibi davranıyor, biraz uzaktaki çevremize bir melek gibi davranıyoruz. Aslında bu konuyu bir psikologa sormamız gerekir. Ne de olsa davranış biliminin uzmanları sayılırlar.

    Bloğuma yaptığınız ziyaret için çok teşekkür ederim. İzleme grubunuzdaki avatardan çıkarak eriştim. Daha önce de denemiştim ama, ne yaptığımı hatırlamıyorum. Bloğunuzda kullandığınız arayüz benim en çok sevdiğim şablonlardan bir tanesi, dikkat ettiyseniz ben de blogger'in şablonlarını kullanırım. Diğer şablonlar her zaman problem oluyor. Bence blog işinde bloğun görüntüsünden çok kullanışlığı ve okunurluğu öne çıkmalıdır.

    Bu güzel konuyu bizimle paylaşan kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    Yine beklerim. Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Recep Bey güzel yorumunuz için teşekkürlerimi sunuyorum. Sevdiğimiz insanlara böyle davranmamızın psikologluk bir durum olduğuna ben de inanıyorum.

    Blogların arayüzleri dediğiniz gibi sorun yaşatabiliyor. Benim önceki arayüzümü kendim yapmıştım ve kullandığım resimler süre sonra nette görünmüyordu. En iyisi böyle oldu sanırım:D

    YanıtlaSil
  3. şahsımın, psikologluğa soyunma gibi bir durumu olmadığını dile getirerek bir iki kelam etmek isterim.

    bu durumun sebebi olarak karşı tarafa iyi görünme, iyi izlenim bırakma vb. kaygısını görüyorum.
    içli dışlı oldumuz veya kan bağı ile bağlı olduğumuz insanlarla her şeyin açık seçik ortaya serildiği bir ilişki içinde oluruz ve sıklıkla müsamaha bekleriz hoyrat davranışlar sonrası. ve kabullenmeler ardı sıra birbirini takip eder. iyi görünme gibi bir fikir ile davranışlar sınırlanmaz.
    kısaca, sevgimizin aşırılığı kadar oluyor kırıcı davranışlar.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Calud sözlerine harfiyen katılıyorum:D

    YanıtlaSil